Producenci
Promocje
Tonik naturalny z Aloesu
Tonik naturalny z Aloesu
25,90 zł 24,90 zł
szt.
Mydło słoneczko kokosowe z miodem
Mydło słoneczko kokosowe z miodem
15,60 zł 14,60 zł
szt.
Sól magnezowa epsom (gorzka) 600g
Sól magnezowa epsom (gorzka) 600g
11,50 zł 11,00 zł
szt.
Mydło słoneczko miód z cynamonem
Mydło słoneczko miód z cynamonem
15,60 zł 14,60 zł
szt.
Tonik naturalny ze skórki Bergamotki
Tonik naturalny ze skórki Bergamotki
25,90 zł 24,90 zł
szt.
Tonik naturalny z Lawendy Bułgarskiej
Tonik naturalny z Lawendy Bułgarskiej
25,90 zł 24,90 zł
szt.
Tonik naturalny z Werbeny
Tonik naturalny z Werbeny
25,90 zł 24,90 zł
szt.

Mydło słoneczko kokosowe z miodem

20190911_160337[1].jpg
  • promocja
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 14,60 zł 15,60 zł 14.60
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

                                                                         

                                    Mydło toaletowe kokos z miodem

Waga 0,60+/-,10g

Właściwości:

Mydło dla każdego typu skóry, wspomaga leczenie zmian skórnych oraz poparzeń
słonecznych,podrażnień,obtarć, regeneruje skórę, intensywnie nawilża,pomaga opóźnić procesy
starzenia skóry .

Waga produktu 150-160g
Produkty produkowane przez nas, są starannie przygotowywane pod wymogi naszych klientów.
Staramy się dobierać produkty oraz proporcje aby uzyskać odpowiedni efekt działania. Nasze
produkty nie zawierają emulgatorów, konserwantów, SLES, SLS, PEG, oleju palmowego i
sztucznych barwników.
Właściwości składników mydła :
- Olej kokosowy praktycznie nie jełczeje i z tego względu jest olejem o bardzo wysokiej
trwałości, nie ulegającym psuciu. Najnowsze badania wskazują, że olej kokosowy jest
skutecznym remedium w próchnicy zębów. Jest to wynikiem działania antybakteryjnego
kwasu laurowego (laurynowego). Kwas laurowy niszczy również wiele rodzajów wirusów
(HIV, opryszczka, odra i inne) a także pasożytnicze pierwotniaki i grzyby.
Na bazie oleju kokosowego mogą być tworzone kremy, maści,o
działaniu przeciw bakteryjnym, przeciwgrzybiczym balsamy, olejki do ciała i włosów mydła
do ciała i do włosów. Innym powodem częstego stosowania oleju kokosowego do
pielęgnacji skóry są jego właściwości nawilżające, ochronne i gojące. Olej kokosowy
dobrze się wchłania, odblokowuje pory, pomaga zredukować zmarszczki, zwiotczenie
skóry, wzmacnia, wygładza i poprawia elastyczność skóry. Stosowany jest zapobiegawczo
w cellulicie i rozstępach. Używany jest także do pielęgnacji biustu, szczególnie w okresie
karmienia piersią.
- Olej rycynowy pozyskiwany jest z rącznika pospolitego (ricinus communis) zwanego
rycynusem w procesie wytłaczania na zimno jąder nasiennych. Surowy olej poddawany
jest następnie procesowi oczyszczenia poprzez wygotowanie z wodą.Olej ma postać
gęstej, jasnej cieczy. Bogaty w kwasy tłuszczowe, posiada wygładzające i zmiękczające
właściwości. Jest humektantem, poprawia nawilżenie skóry. Olej ceniony za swoje
właściwości ochronne w stosunku do naskórka, a w szczególności włosów. Wykazuje
wysokie powinowactwo do keratyny. Pobudza do wzrostu cebulki włosów i rzęs.
Uelastycznia je, sprawia, że stają się mocniejsze, mniej wypadają i ładnie się błyszczą. Olej
rycynowy działa jako bariera ochronna skóry, chroni ją przed szkodliwymi warunkami
zewnętrznymi. Olej rycynowy jest również używany w masażu, aromaterapii, w produkcji
preparatów do pielęgnacji włosów.
- Olej słonecznikowy Wyciągi i odwary z kwiatów stosowane wewnętrznie obniżają
gorączkę, poprawiają procesy trawienia i przyswajania pokarmów. Natomiast używane
zewnętrznie działają synergistycznie do arniki. Stosuje się je na wybroczyny, stłuczenia,
krwiaki, obrzęki, jak również w zapaleniu skóry, trądziku i świądzie.
Nasiona słonecznika zawierają ok. 30% tłuszczu i otrzymuje się z nich olej. Olej ten ma
właściwości korzystne dla zdrowia, bogaty jest w glicerydy nienasyconych kwasów
tłuszczowych i podobnie jak olej lniany . Jest bardzo bogaty w witaminę E, głównie alfatokoferol,
zawiera także witaminy A, D, K, fosfolipidy, fitosterole i związki fenolowe.
Olej słonecznikowy wyróżnia się wyższą zawartością witamin, w tym witaminy E. Ponadto
zawiera ok. 1% fosfolipidów, z czego połowę stanowi lecytyna. Fosfolipidy wiążą wodę i
poprawiają nawilżenie skóry. Cenna jest również obecność steroli, związków, które
występują także w ludzkiej skórze i są niezbędne do jej prawidłowego funkcjonowania.
Obecne w oleju nierafinowanym związki fenolowe są przeciwutleniaczami i chronią skórę
przed wolnymi rodnikami. Ma charakter witaminy F, ma właściwości nawilżające i
wygładzające. Ma lekką konsystencję, łatwo się wchłania przez skórę i nie zatyka porów.
Doskonale poprawia właściwości barierowe skóry i zmniejsza ryzyko zakażeń. Zostało to
potwierdzone w badaniu, które zostało przeprowadzone na noworodkach z niską wagą
urodzeniową.
-Olej rzepakowy Jest on cennym źródłem witaminy E nazywanej witaminą życia i
młodości, polifenoli o silnych właściwościach przeciwutleniających, prowitaminy A oraz
hamujących procesy starzenia niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.Jest tak zwanym
eliksirem młodości. Obecne w oleju rzepakowym polifenole charakteryzują się silnymi
właściwościami przeciwutleniającymi. Polifenole jako antyoksydanty mogą oddziaływać na
bardzo różne sposoby, między innymi poprzez: bezpośrednią reakcję z wolnymi rodnikami
czy ich neutralizowanie. Ponadto mogą one wzmagać działanie innych antyoksydantów.
Wszystkie te cechy pomagają opóźniać procesy starzenia.
Prowitamina A pomaga dbać o piękny wygląd skóry, włosów i paznokci. Beta-karoten
wpływa także na koloryt skóry, a jako prekursor witaminy A przyspiesza odnowę tkanek i
pozwala utrzymać prawidłowy stan skóry.
Ważne dla urody są też niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT obecne w dużej
ilości w oleju rzepakowym. Kwasy te pomagają normalizować międzykomórkowe warstwy
lipidowe i poprawiają funkcjonowanie bariery ochronnej naskórka, przeciwdziałają utracie
wody i hamują procesy starzenia skóry.
- Masło shea nilotica pozyskiwane jest z rzadkiej odmiany drzewa masłowego
(Butyrospermum Parkii) pochodzącego ze Wschodniej Afryki. W przeciwieństwie do
typowego masła shea zawiera więcej kwasu oleinowego a mniej stearynowego. Ma
również większą ilość substancji niezmydlanych, które wykazują się szerokim spektrum
działania biologicznego. Ma większą wartość odżywczą i przyjemniejszy zapach niż zwykłe
masło shea. W temperaturze pokojowej jest też bardziej miękkie, kremowe, ma puszystą
teksturę, łatwo się rozsmarowuje i łatwiej jest absorbowane przez skórę i włosy. Więc
idealnie nadaje się nawet do stosowania w czystej, surowej postaci, bez jakiegokolwiek
przetworzenia. Organiczne masło shea odmiany nilotica jest wysoce odżywczym
składnikiem, który jest bardzo skuteczny w terapii suchej i popękanej skóry, egzemy,
łuszczycy, oparzeń słonecznych i skóry uszkodzonej przez słońce. Nawilża skórę i pozwala
jej zachować elastyczność. Pomaga zwalczać oznaki starzenia i może zmniejszyć rozstępy.
Nawilża usta i leczy łamliwe, zniszczone włosy. Ma działanie ochronne, zapobiega
zmianom degeneracyjnym komórek skóry. Posiada właściwości przeciwzapalne, pomaga
zmniejszyć obrzęki i łagodzić ból mięśni.
Masło Shea jest wyśmienitym naturalnym kosmetykiem do codziennej, rutynowej
pielęgnacji urody. Naturalny balsam, który może być stosowany kilka razy dziennie, kiedy
tylko zajdzie taka potrzeba.
- Olej z orzechów makadamia:swoją wyjątkowość zawdzięcza bardzo wysokiej
zawartości kwasu oleopalmitynowego ( omega 7). Jedynym olejem, który pod
tym względem może równać z olejem z makadamii jest tylko olej rokitnikowy. Kwas
oleopalmitynowy dawniej otrzymywany był z tłuszczu wielorybów, dziś jednak dla osób
wrażliwych ekologicznie i chcących uratować te piękne ssaki dla przyszłych pokoleń jest to
nie do przyjęcia.
Kwas oleopalmitynowy występuje naturalnie w ludzkiej skórze i jest bardzo skutecznym
przeciwutleniaczem, ważnym dla młodego wyglądu, kondycji i zdrowia skóry. Działa
antybakteryjnie chroniąc skórę przed infekcjami, leczniczo, wspomaga regenerację
komórek, chroni przed szkodliwym działaniem promieniowania UV, utrzymuje nawilżenie i
elastyczność skóry. Z wiekiem produkcja kwasu oleopalmitynowego maleje. Ale jego
niedobory można uzupełnić stosując na przykład olej z makadamii.
Olej jest również bogatym źródłem skwalenu, naturalnego przeciwutleniacza, który jest
składnikiem warstwy lipidowej ludzkiej skóry. Zawiera także znaczne ilości tokotrienolu,
jednej z form witaminy E. Substancja ta jest dużo silniejszym antyutleniaczem i dużo lepiej
chroni komórki przed wolnymi rodnikami niż tokoferol, podstawowa forma witaminy E.
Ostatnie badania pokazują również, że tokotrienol może okazać się skutecznym lekiem w
leczeniu nowotworów, ponieważ podawany chorym powodował zmniejszanie się guzów.
Olej z makadamii ma doskonałe właściwości lecznicze i regeneracyjne, dlatego jest z
powodzeniem stosowany w przypadku blizn, oparzeń słonecznych, podrażnień, wyprysku,
łuszczycy i drobnych ran. W pielęgnacji skóry jest często podstawą dla produktów przeciw
starzeniowych i przeciwzmarszczkowych. Jest to jeden z najlepszych olejów do masażu,
aromaterapii i zabiegów spa.
- Wosk pszczeli: ma za zadanie uelastyczniać i zmiękczać skórę oraz ją natłuszczać dzięki
temu zapobiega wysuszaniu skóry, pełni funkcję ochronną i nie pozwala na utratę wody
przez naskórek
- Miód pszczeli: przyspiesza gojenie ran, zapobiega powstawaniu bliznowców, ma działanie
bakteriobójcze, wspomaga leczenie zmian skórnych: krostek, pryszczy, przeznaczony jest dla
wszystkich typów cery, idealny na popękane usta i pięty. Ponadto zawiera duże ilości
mikroelementów: potas, chlor, fosfor, magnez, wapń, żelazo, molibden, mangan i kobalt oraz
witaminy: A, B1, B2, B6, B12, C, kwas foliowy, pantotenowy i biotynę.
- Wiórki kokosowe: nawilżają skórę, rozjaśniają cienie pod oczami, opóźniają proces starzenia się
skóry, leczą poparzenia słoneczne, odżywiają włosy.

Jeżeli masz suchą, wrażliwą skórę, jesteś kobietą w ciąży lub cenisz sobie dobrą jakość produktów,
to nasz asortyment jest jak najbardziej dla Ciebie, jeśli masz choroby skórne, napisz doradzimy,
dobierzemy odpowiedni produkt do Twoich potrzeb.

INCI: Sodium Cocoate, Aqua, Sodium Castorate, Sodium Sunflowerate, Sodium Rapeseedate, Sodium Shea Butterate, Sodium Macadamiate, Cera Alba, Mel Extract, Cocos Nucifera Fruit, Parfum.

Skład: Oleje zmydlone: olej kokosowy,olej rycynowy, olej słonecznikowy, olej rzepakowy,masło shea, olej z orzechów makadamia, wosk pszczeli, miód pszczeli, wiórki kokosowe.
Każda partia mydła może różnić się wyglądem i kształtem,
natomiast skład pozostaje zawsze ten sam.

 

                                                     

-Do użytku zewnętrznego,nie stosować przy uczuleniu na jakikolwiek składnik,testowane dermatologicznie.
Masz więcej pytań ?
Napisz do nas
Lub odwiedź nas na:
Facebook
Instagram

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl